Duurzaam investeren

Een maatschappij die voor iedereen kansen biedt, mogelijkheden om je passies te volgen, een aangenaam en gevarieerd leefklimaat waar respectvol en tolerant met elkaar wordt omgegaan. Daarvoor willen wij bij Koos Kluytmans Interieurs onze verantwoording nemen en onze richten op duurzame investeringen. Binnen ons assortiment betekent dit dat we kiezen voor producten van fabrikanten die op verantwoorde wijze omgang met het milieu en arbeid. 

De Nederlandse beddenfabrikant, Koninklijke Auping uit Deventer, en de tapijtfabrikant Desso, werken volgens de Cradle-to-Cradle normen. Hierbij is er sprake van een oneindige kringloop van materialen zonder afwaardering. Je oude tapijt of matrassen worden tegen een geringe vergoeding mee terug genomen om te recyclen tot nieuwe producten. In Venlo is op een groot perceel, in de vorm van het Leolux logo, nieuw bos aangeplant. Dit is echter slechts één van de vele aspecten van de manier waarop Leolux op een verantwoorde manier duurzaam produceert.  Er bestaan diverse keurmerken voor duurzaam produceren. Zo bestaat in Duitsland het keurmerk "Der Blaue Engel" wat garant staat voor emissiearme producten. De woon- en slaapkamermeubel fabrikant Hülsta is hiermee beloond .

De basis van duurzaam produceren ligt volgens ons bij de jeugd die deze waarden in de toekomst ook moeten waarborgen. Koos Kluytmans Interieurs ondersteunt Right To Play omdat deze organisatie zich inzet voor kansarme kinderen overal ter wereld en ervoor zorgt dat zij de kans krijgen om te leren samenwerken en verantwoording te nemen. Dit doen zij door, middels sport en spel, kinderen in ontwikkelingslanden belangrijke vaardigheden en onmisbare kennis bij te brengen. Met behulp van lokale coaches krijgen op dit moment 1 miljoen kinderen een kans op een betere toekomst. Right To Play vindt dat alle kinderen het recht hebben op een toekomst met mogelijkheden. En wij zijn het daar helemaal mee eens.

 

 


Duurzaam investeren